Klubbinformation

Den äldsta ridklubben på Tjörn
Tjörns Ridklubb har ett vackert läge vid stranden av Gunneby kile, som är en vik av Hakefjorden. Klubben har funnits här i Åseby sedan 1984 och är därmed den äldsta på ön. Vi har en paddock som mäter 25×65 meter och ligger med havet som bakrund. Ridhusets manege mäter 20×40 meter och stallet har plats för 20 hästar.

Från nybörjare till avancerad
Ridskolan har ett brett utbud av nivåer på lektionerna, och anordnar kontinuerligt olika typer av extra aktiviteter såväl under vanliga veckor som vid skolloven. Fråga ridlärarna eller titta på anslagstavlan i stallgången om vad som är på gång.

Tävlingar är viktigt
Tjörns Ridklubb arrangerar ett flertal tävlingar per år både i dressyr och hoppning. Störst är ”Bohuscupen hoppning ponny” som är en dagars tävling i slutet på Maj. Tävlingen drar många deltagare och under dagen startar ca 180st. Då tävlingar är en av våra inkomstkällor så jobbar vi ständigt med att utveckla och förbättra våra tävlingar, för att i framtiden kunna anordna fler.

Frivilligt arbete behövs
Ridklubben drivs i föreningsform och är beroende av frivilliga insatser. Antalet betalande medlemmar är ca 185 stycken. Gemensamma arbetsdagar förekommer några gånger per år, där vi hjälps åt med allt från staket lagning till städning av stallet. Arbetsinsatser behövs också vid tävlingar och andra arrangemang. En viktig sak som alla kan hjälpa till med är att hitta intresserade sponsorer som kan bidra till utvecklingen av verksamheten.

Vi vill förbättra
Vår ambition är att utveckla verksamheten: förnya och förbättra, lyssna till önskemål som kommer från de ridande men även från våra icke ridande medlemmar.

Viktigt är också att fortsätta att vara en trevlig träffpunkt för alla häst- och ridintresserade. En plats där stor och liten kan vara tillsammans.

Gemenskap, Glädje, Säkerhet och Trivsel

Tjörns Ridklubb

Tjörns Ridklubb

Glädje, Gemenskap, Säkerhet och Trivsel

Kontakta oss:

Tel: 0304-662611

E-post: info.tjrk@gmail.com

Hitta till oss:

Tjörns RK – Ridsport
Gunneby 99
47193 Kållekärr